В Лампедуза почетоха удавилите се имигранти

В Лампедуза почетоха удавилите се имигранти | StandartNews.com

РИм. Жителите на италианския остров Лампедуза отдадоха почит на загиналите в корабокрушението край острова имигранти от Африка. До момента жертвите са над 300 души, а спасителната операция е спряна заради бурното море.

Местни рибари от Лампедуза се приближиха до мястото на корабокрушението и хвърлиха венци с цветя в памет на загиналите имигранти, съобщи БНР. Все още не е ясен точният брой на жертвите. „Надеждите да бъдат открити още оцелели два дни след като кораб с имигранти потъна на километър от брега на италианския остров Лампедуза избледняват", съобщи Си Ен Ен.

Телата на 111 души бяха извадени по време на вече преустановената спасителна операция. Над 200 души остават в неизвестност. Водолази, които обследваха потъналия кораб, твърдят, че той е пълен с други над 100 тела.

Председателят на Долната камара на италианския парламент Лаура Болдрини посети центъра за имигранти в Лампедуза. В него бяха приютени 155-те бежанци, които бяха спасени от корабокрушението.

В Италия изразиха намерение да предложат на жителите на Лампедуза да бъде дадена Нобелова награда за мир, защото са помогнали на имигрантите от Африка, които търсят убежище. Италиански медии пък съобщиха, че бреговата охрана е реагирала доста по-късно на случващото се и по този начин е оставила много хора да се удавят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай