Тревога над Черно море. Румъния вдигна изтребителите

Ето официалното съобщение на военното министерство на комшиите

Тревога над Черно море. Румъния вдигна изтребителите | StandartNews.com

Тревога над Черно море в нощта срещу събота, 10 февруари 2024 г.. Румъния вдигна изтребителите си.

По време на атаката на руски дронове в района на Одеса през нощта срещу 10 февруари в Румъния е издадено предупреждение за населението на пограничните населени места и са вдигнати изтребители F-16, се посочва в съобщение на Министерство на националната отбрана на Румъния, предадоха БТА и „Факти”.

Главният инспекторат за извънредни ситуации на Румъния обяви въздушна тревога в окръзите Тулча и Галац, които граничат с Одеска област.

На жителите на окръзите е изпратено известие RO-Alert до 01:00 часа местно време, което е продължило почти до 3 часа сутринта. Тревогата е повторена в 05:00 часа и е продължила до 06:20 часа, според румънското министерство на отбраната.

Самолети F-16 на румънските военновъздушни сили излетяха от авиобазата Фетещи и в двата случая, "за да извършат издирващи мисии в националното въздушно пространство в тази ситуация".

От румънското министерство на отбраната подчертават, че по време на тревогата не е регистрирано нарушение на румънското въздушно пространство, но районът в Тулча се проверява допълнително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи