Тежка дума на Урсула! Съдбата на Украйна

Какво съобщи председателката на ЕК

Тежка дума на Урсула! Съдбата на Украйна | StandartNews.com

Ключово изказване на един от най-важните политически лидери в Европа.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази увереност, че ще се стигне до споразумение за преразглеждането на бюджета на Европейския съюз, в което да бъде включена сумата от 50 млрд. евро в помощ за Украйна. Тя каза това пред пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург, предаде БНР.

Споразумението бе блокирано от Унгария на последната среща на лидерите на ЕС през декември. Предстои то да бъде обсъдено на извънредната им среща на 1 февруари. Унгарският премиер Виктор Орбан даде да се разбере, че е готов на отстъпки.

Същевременно фон дер Лайен бе категорична, че замразените 20 млрд. евро за Унгария няма да бъдат отблокирани, докато не бъдат решени въпросите с правата на ЛБГТ общността, академичните свободи и правото на убежище.

През декември бяха деблокирани 10 млрд. евро, тъй като страната, според Еврокомисията, е прокарала закон за съдебната реформа, с който е укрепила нейната независимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи