Съветът на ЕС с важно решение за Украйна

Какво следва

Съветът на ЕС с важно решение за Украйна | StandartNews.com

Съветът на Европейския съюз одобри стартирането на Механизма за Украйна на стойност 50 милиарда евро за периода 2024-2027 г. Това съобщи украинското правителство на своя уебсайт.

Механизмът за Украйна е уникален инструмент за подкрепа на икономическото развитие и възстановяване на страната по пътя ѝ към членство в ЕС. Той ще осигури безпрецедентна предвидима помощ въз основа на съвместно договорени планове и приоритети от правителството на Украйна и Европейската комисия.

Съгласно инструмента Украйна ще получи около 39 милиарда евро пряка бюджетна подкрепа за периода 2024-2027 г., от които повече от 5 милиарда евро ще бъдат безвъзмездни средства. „Благодарен съм на нашите партньори от ЕС за решението им да подкрепят Украйна. С по-нататъшната активна работа на правителството и представителите на Европейската комисия по Програмата, страната постепенно ще се приближава към своето европейско бъдеще“, каза украинският министър на финансите Сергей Марченко, предаде БГНЕС.

На 27 февруари Европейският парламент подкрепи решението за Механизма за Украйна. Решението на Съвета на ЕС е последната стъпка от стартирането му. Регламентът за Механизма за Украйна ще влезе в сила в деня след публикуването му в Официален вестник на ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Ангел
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи
Niki
преди 1 месец

Предлагам на тези идиоти да им намалят с 20% заплатите и тази сума да добавят към 50те милярда,за да усетят лично помоща.

Откажи
Любка
преди 1 месец

Правилно, 20% са малко., поне с 50%.

Откажи
Дора
преди 1 месец

Срамота,къде са парите за нуждаещите се граждани от ЕС. СРАМОТА

Откажи
VahtaMama
преди 1 месец

Събуди се Народе, докато не е станало късно ! Англо-саксонските терористи и техните братя - ФАЩ- исканите кравари, слугите им от Европа и безродниците тагаревци твърдо са решили да подпалят свещената ни земя!

Откажи