Румъния с ключов ход за България

Относно бойната група на НАТО у нас

Румъния с ключов ход за България | StandartNews.com

През 2025 г. Румъния ще подсили със собствени войски бойната група на НАТО в България, водена от Италия.

Това заяви Министърът на националната отбрана на Румъния Анжел Тилвар, предаде Аджерпрес.

"Румъния напълно разбира тези дислокации на войски като солидно доказателство за твърд ангажимент в подкрепа на съюзническата позиция за отбрана и възпиране, а на свой ред през 2025 г. ще предоставим войски в подкрепа на ръководената от Италия бойна група на НАТО в България. Всичко това означава солидарност и единство, основни стълбове на принципа на колективната отбрана", посочи министърът.

Тилвар похвали подкрепата на Италия за укрепване на позицията на НАТО за възпиране и отбрана в Черноморския регион.

"Особено високо оценявам постоянния принос на Италия към мисиите за засилена охрана на въздушното пространство в Румъния, включително поемането на участие и през 2025 г., както и приноса на войски към многонационалната бригада, чийто домакин е нашата страна“, каза той, предаде БГНЕС.

Министърът също така подчерта, че Румъния остава постоянен участник с войски в мисията на НАТО в Косово - KFOR, като изрази убеденост, че дори румънските и италианските контингенти ще си сътрудничат отлично, особено като се има предвид, че командването на мисията ще бъде поето от Италия, считано от октомври тази година.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи