Путин ще говори пред нацията! Какво се случва в Москва?

По-рано бе съобщено, че в Москва се провеждат антитерористични мероприятия

Путин ще говори пред нацията! Какво се случва в Москва? | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин скоро ще направи обръщение към нацията, предадоха световните агенции, като се позоваха на Кремъл.

"Президентът Путин скоро ще направи изявление", заяви пред руските новинарски агенции говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Новината идва на фона на действията, предприети от ръководителя на частната руска военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Пригожин завладя първи руски град, превзе щаба на армията

По-рано бе съобщено, че в Москва се провеждат антитерористични мероприятия, въведен е допълнителен контрол по пътищата. Информацията е от кмета на столицата Сергей Собянин.

"Във връзка с постъпващата информация в Москва се провеждат антитерористични мероприятия, насочени към засилване на мерките за сигурност. Въведен е допълнителен контрол по пътищата. Възможно е ограничаване на провеждането на масови акции. Моля, бъдете съпричастни към предприетите мерки", написа той в канала си в Телеграм.

Областният управител на Московска област Андрей Воробьов съобщи, че в Подмосковието също се провеждат антитерористични мероприятия и са възможни допълнителни проверки по пътищата в южно направление.

В цялата Московска област са засилени мерките за сигурност, а ситуацията се контролира от правоохранителните органи и от Федералната служба за сигурност, поясни губернаторът в своя канал в Телеграм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай