Продължават сраженията в Източна Украйна

Продължават сраженията в Източна Украйна | StandartNews.com

Луганск. Антитерористичната операция в Източна Украйна продължава. Това съобщи президентът на Украйна Петро Порошенко. Вчера украинската армия си превзе Славянск и Краматорск. Престрелка с миномети е имало през изминалата нощ в района на летището на Луганск, съобщи ИТАР-ТАСС. И уточни, че то е под контрола на украинските сили, позовавайки се на информация на пресслужбата на Луганска народна република (ЛНР).

Имало е бойни действия на територията на Металист, Красний Яр, и около КПП "Изварино" на границата с Русия. Все още не е ясно колко са жервтите, съобщава "Дарик".

Продължават сраженията в Донецк и Луганск, където в боевете са пострадали близо 80 души. Информацията за пострадалите все още не е потвърдена официално. Местната власт в Донецк предупреди гражданите да не излизат от домовете им, защото има риск за живота им.

Снощи е имало сблъсъци в района на Донецкото летище. Очевидци са чули престрелки и взривове. "Бойните действия се водят край селата Пески и Карловка. В продължение на половин-един час след полунощ се чуваше шум от движение на колона тежка бойна техника", съобщиха от пресслужбата на провъзгласилата се Донецка народна република.

Киев не планира нанасянето на въздушни удари по Донецк, каза по-рано днес командващият Националната гвардия на Украйна Степан Полторак. Той уточни, че част от изтеглилите се от Славянск в Донецк опълченци са се предислоцирали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай