Продължават протестите в Киев

Демонстрантите разшириха палатковия лагер на площад "Независимост"

Продължават протестите в Киев | StandartNews.com

Киев. Поредна нощ на протести в украинската столица, въпреки минусовите температури. Демонстрантите снощи започнаха да разширяват палатковия си лагер и той вече се простира извън площад "Независимост". Те нямат право на това, но полицията и спецчастите не са ги спрели до момента.

След снощния протест близо 4000 граждани остават на площад „Независимост". Това съобщава министерството на вътрешните работи на Украйна, цитирано от РИА Новости.

„По информация на оперативния щаб на МВР на Украйна, най-голямо струпване на хора има на площад „Независимост", пише "Фокус".

До момента няма нарушения на обществения ред. Близо 1900 полицаи са охранявали протестиращите тази нощ, посочват от министерството.

Вчера украинският опозиционен водач Виталий Кличко потвърди новината, че ще се кандидатира за президент на Украйн на следващите президентски избори в Украйна. Той обясни, че основните му цели ще са да създаде нови работни места и социална сигурност, от които украинците се нуждаят. Друго, което си поставя за изпълнение, ще бъде борба с корупцията и олигархията в страната.

В четвъртък украинска делегация бе в Брюксел, за да обсъди евентуалното подписване на споразумение за асоцииране с Европейския съюз (ЕС). Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле обяви, че е постигната договорка за подготвяне на пътна карта за сключването на договора. Демонстрантите на площада обаче смятат, че това е тактически ход, който цели да намали натиска над президента Виктор Янукович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай