Поставиха телата на загиналите в MH17 в хладилни вагони

Поставиха телата на загиналите в MH17 в хладилни вагони | StandartNews.com

Торез. Телата на 196 от жертвите на катастрофата на малайзийския боинг MH17 в Украйна са поставени в хладилни железопътни вагони. Те ще бъдат изследвани и след това изпратени до близките на загиналите, съобщи BBC.

Остават обаче още неоткрити тела, които следователите трябва да намерят из останките на трагично разбилия се пътнически самолет.

Сергей Кавтарадзе, един от лидерите на т.нар. Донецка народна република,потвърди, че общо 196 тела са открити в района и са натоварени на вагоните при град Торез.

Междувременно украинските власти обвиниха проруските сепаратисти, че унищожват улики като лично вдигат тела и отломки и така пречат да се разбере защо е паднал самолетът в четвъртък следобед.

От своя страна, Андрей Пургин, лидер на сепаратистите, обясни, че е невъзможно да се получи писмено разрешение за операцията от Киев и че е трябвало най-после нещо да се предприеме, "за да не ни обвинят, че ние, диваците, сме оставили телата да гният в жегата".

В същото време Украйна заяви, че страната му разполага със спътникови снимки от мястото на пускане на ракетата, която е свалила самолета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай