Поне 15 жертви в Прага! Стрелецът е убит (ОБНОВЕНА)

Девет от пострадалите са в тежко състояние

Поне 15 жертви в Прага! Стрелецът е убит (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Над 15 души са били убити, а най-малко 24 - ранени, по последни данни при стрелбата в центъра на чешката столица Прага днес, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.

Тя идентифицира убиеца като студент във Факултета по изкуства на Карловия университет, където той застреля жертвите си. Мъжът бе открит мъртъв в същата сграда.

Бащата на убиеца е бил намерен мъртъв по-рано днес, съобщи още полицията.

Чешки министър междувременно каза, че стрелбата не е свързана с тероризъм, предаде Франс прес.

"Шокиран съм от тези събития", заяви президентът Петър Павел. Той поднесе съболезнования на семействата и близките на жертвите.

В района се намират също сгради на Академията по изкуства, архитектура и дизайн.

Павел Недома, директорът на галерия Рудолфинум, която също се намира на площада, каза пред чешката обществена телевизия, че е видял от прозорец човек, който стрелял с пистолет към близкия мост Манес през река Вълтава.

Премиерът Петр Фиала отмени планираните си събития и се отправи към Прага.

Една от водещите версии на полицията за стрелбата е, че нападателят е имал личен мотив и не става дума за тероризъм. По неофициална информация стрелецът е бил студент на Карловия университет.

Българското външно министерство съобщи, че по информация на българското посолство в Чехия, към този момент няма данни за пострадали български граждани при стрелбата. Задграничното ни представителство в Прага е в постоянен контакт с местните власти и продължава да следи ситуацията.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай