Почина последният голям политик от времената на Съветския съюз

Като сенатор Николай Рижков подкрепя въвеждането на руски войски в Крим през 2014 г.

Почина последният голям политик от времената на Съветския съюз | StandartNews.com

Източник: Съвет на федерацията

Някогашният ръководител на правителството на СССР Николай Рижков почина на 94-годишна възраст, съобщи председателят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко.

През 1974-1989 г. Рижков е депутат във Върховния съвет на СССР. През 1985-1991 г. е председател на Съвета на министрите на СССР. След подаването на оставка и пенсионирането си Рижков продължава политическата си кариера. В периода 1995-2003 г. работи като депутат в Държавната дума на Руската федерация, а след това в продължение на 20 години - като сенатор в Съвета на федерацията от Белгородска област. Правомощията на Рижков като сенатор са прекратени на 25 септември 2023 г.

Като сенатор Николай Рижков подкрепя въвеждането на руски войски в Крим през 2014 г., както и анексирането на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна през 2022 г. Срещу него бяха наложени санкции от Европейския съюз, САЩ, Украйна, Обединеното кралство, Канада, Швейцария, Австралия и Нова Зеландия, пише сайтът "Медуза".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
vin
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи