Откриха телата на още 16 от жертвите на малайзийския самолет

Откриха телата на още 16 от жертвите на малайзийския самолет | StandartNews.com

Спасителните екипи на Малайзия са открили телата на още 16 от жервтите на катастрофиралия лайнер на авиокомпанията "Еър Ейша". Това съобщи в петък командвашият Западния флот на Индонезия адмирал Видодо.

"Военен кораб на САЩ откри шест тела, а (малайзийският) Hang Lekir едно тяло", обяснява адмирал Видодо, цитиран от Detik.com.

Стандарт Нюз припомня, че малайзийския самолет изчезна от радарите в неделя. На борда му е имало 162 души. Във вторник бяха открити отломки от него, югозападно от индонезийската част на остров Борнео. Те са били доставени в главната база на спасително-издирвателната операция в град Панкаланбун.

„Ние ще фокусираме своите усилия върху търсенето на черната кутия. Въпросът са местонахождението й, засега, остава отворен, но ние я търсим", каза директорът на Националната агенция за безопасност в транспорта на Индонезия Татанга Курниади.

Погребаха първата индентифицирана жертва

Погребението на първата идентифицирана жена от изчезналия самолет вече се проведе в индонезийския град Сурабайя, предаде BBC. И уточни, че самоличността на жената е била потвърдена чрез пръстови отпечатъци и хирургически шевове. Тя е работила като стюардеса в AirAsia.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай