Обрат с цената на газа в Европа

Продължават и доставките на втечнен природен газ

Обрат с цената на газа в Европа | StandartNews.com

Фючърсите на европейския природен газ на ниделрандския хъб TTF поевтиняват по време на търговията във вторник с 4% към 7-седмично дъно от 42 евро за мегаватчас, тъй като обилните доставки на синьо гориво и почти изцяло запълнените газохранилища на стария континет имат превес над прогнозите за много студено време в голяма част от Европа в началото на декември.

Хранилища за природен газ в ЕС остават почти изцяло запълнени (на 97,43% към 26-и октомври), като газохранилищата в Германия са пълни на 98,96%, на Франция - 98,51%, а на Италия - 95,93%, според последните данни на Gas Infrastructure Europe (GIE), предаде БНР.

Продължават и доставките на втечнен природен газ (LNG).

Студеното време и минусовите температури се разпространяват из целия континент, което води до очаквано увеличение на търсенето на енергия. Прогнозите са, че в Берлин и Хелзинки ще има ниски температури съответно от -4,5 и -8,0 градуса по Целзий, а в части от Шотландия, Североизточна Англия и Лондон ще има сняг и температури под нулата.

Прогнозите показват продължаване на студения модел за по-голямата част от Европа през следващите две седмици, въпреки че някои модели предполагат потенциално повишение на температурата на северозапад от 6 декември.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ceko13
преди 3 месеца

А в нашата България е обратното. ¿?????????????????????

Откажи
Киро Брейка
преди 3 месеца

Краварите са виновни !!! Да се връща Живков и да върне и СССР!!! Ква е тая демокрация бе !!! Пълно идиотиназация !!! СОРОСИ обрахте ни държавата, ква беше тя а ? А каква е сега !!!!

Откажи