Марк Джейкъбс каза сбогом на Луи Вютон с прощално ревю

Марк Джейкъбс каза сбогом на Луи Вютон с прощално ревю | StandartNews.com

Париж. Дизайнерът Марк Джейкъбс представи последната си колекция за гиганта "Луи Вюитон" по време на Седмицата на модата в Париж, след като стана ясно, че напуска френската модна къща.

Тази сутрин бе оповестено, че Джейкъбс напуска "Луи Вюитон", за да може да се грижи по-добре за собствения си бизнес. Неговата лична марка принадлежи на групировката LVMH, която притежава модна къща "Луи Вюитон", на бизнес партньора му Робърт Дъфи и на самия дизайнер. Марк Джейкъбс има 16-годишен стаж за модната къща.

Смолисточерни пера бяха вплетени в косите на участвалите в дефилето манекенки и им придаваха вид на воини. Колекцията, проектирана от Джейкъбс, включва 41 тоалета.

В центъра на програмата бяха къси якета, напомнящи кабаретни костюми, с украса от пера по раменете и тъмни бродерии, сака тип смокинг и широки сини джинси. Показани бяха също дълги до земята рокли с широки ръкави. Някои тоалети са с корсети с черни декоративни елементи, които навяват спомен за модата в началото на 20-и век.

"Постарахме се да се върнем назад във времето, да ползваме сценично облекло и да заложим на черния цвят", поясни дизайнерът.

Колекцията получи бурни аплодисменти от главната редакторка на сп. "Вог" Ана Уинтур. "Тази колекция бележи края на една ера", коментира редакторката на сп. "Харпър базар" Гленда Бейли.

Сред знаменитостите, присъствали на дефилето, бяха също режисьорката София Копола и сестрите Дакота и Ел Фанинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай