Лукашенко със смайващи разкрития за Пригожин и Путин

По-рано беларуският диктатор потвърди, че ръководителят на "Вагнер" е в Минск

Лукашенко със смайващи разкрития за Пригожин и Путин | StandartNews.com

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е казал на съюзника си Владимир Путин да не убива ръководителя на наемническата групировка "Вагнер", която миналата седмица вдигна въоръжен бунт в Русия, предава БГНЕС.

ВИЖ ОЩЕ: Колко струва армията на Пригожин. Шокиращи разкрития?

"Казах на Путин: можем да прахосаме Пригожин, няма проблем. Ако не при първия опит, то при втория. Казах му: но не правете това", сподели Лукашенко по време на среща с представители на службите за сигурност.

ВИЖ ОЩЕ: Хотел без прозорци за Пригожин, първи думи на Лукашенко

По-рано беларуският диктатор потвърди, че Пригожин, който нареди "марш ба справедливостта" срещу Москва миналата седмица, вече се намира в Минск съгласно сделката с Путин, която сложи край на бунта.

ВИЖ ОЩЕ: Лукашенко изтрещя! Какво заповяда на Беларус

Лукашенко заяви, че гаранциите за сигурност, които е обещал на Пригожин, са били предоставени.

Според беларуският лидер, страната му може да се възползва от бойния опит на наемниците от "Вагнер", за които Пригожин твърди, че са най-добрите войници в света.

ВИЖ ОЩЕ: Кремъл реши! Ето съдбата на Пригожин

"Ако техните командири дойдат при нас и ни помогнат... това ще ни послужи като опит. Те са преминали през всичко. Те ще ви разкажат за оръжията: кои са работили добре, кои не. И за тактиката, и за оръжията, и за това как да се атакува, как да се защитава. Това е безценно", заяви Лукашенко, който предложи да приеме бойците на "Вагнер", по време на среща с министъра на отбраната на Беларус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай