Хотел без прозорци за Пригожин, първи думи на Лукашенко

Започна ли изгнанието на бившата дясна ръка на Путин?

Хотел без прозорци за Пригожин, първи думи на Лукашенко | StandartNews.com

Евгений Пригожин е кацнал в Беларус и е отседнал в един от малкото хотели в столицата Минск, който няма прозорци. Това съобщиха западните медии, цитирайки американски служител на разузнаването.

ВИЖ ОЩЕ: Кремъл реши! Ето съдбата на Пригожин

Основателят на частната военна компания "Вагнер" се съгласи да отиде в Беларус като част от сделката между него беларуският президент Александър Лукашенко и руският държавен глава Владимир Путин, за прекратяване на въоръжения бунт на неговите наемници в Русия. Така Кремъл прекрати днес наказателното производство срещу "Вагнер".

ВИЖ ОЩЕ: Лукашенко изтрещя! Какво заповяда на Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко потвърди присъствието на ръководителя на „Вагнер” Евгений Пригожин в Беларус, съобщава агенция БелТА.

„Бяха предоставени гаранции за сигурност, както президентът на Русия Владимир Путин обеща. Да, наистина, Пригожин е в Беларус”, добави държавният глава.

Припомняме, че в събота, след като отмени „Похода за справедливост” в Русия, Пригожин се съгласи да се премести в Беларус.

Председателят на разузнаването в Сената на САЩ Марк Уорнър заяви пред Ен Би Си, че Пригожин е в беларуската столица Минск, вероятно в хотел без прозорци.

"Разбрах, буквално докато идвах, че е в Минск и наистина е", заяви Уорнър: "И да поясня, това са само доклади, че той е в един от малкото хотели в Минск, който няма прозорци."

Уорнър предполага, че това е мярка срещу евентуални опити за убийството на Пригожин.

"Бизнес-джетът на Евгений Пригожин (рег. номер RA-02795) кацна на военното летище Мачулищи край Минск в 07:40 часа", съобщиха по-рано беларуски и украински медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай