Лукашенко изтрещя! Какво заповяда на Беларус

И вторият руски диктатор със заплахи

Лукашенко изтрещя! Какво заповяда на Беларус | StandartNews.com

Вторият руски диктатор също излезе на сцената със заплашителни послания.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи днес, че е наредил привеждането на армията на страната в пълна бойна готовност, предаде ТАСС. Това се случва на фона на събитията в Русия и метежът на частната военна компания „Вагнер“, който приключи без кръвопролития.

Над Беларус е надвиснала заплаха от Запада и Минск разполага с технически възможности да й противодейства, каза Лукашенко на церемония по назначаване на нови генерали в силите за сигурност.

По думите му сегашното поколение преминава през изпитание на устойчивост.

„Имаме мисия да запазим мира, извоюван с милионите животи на героите, нашите бащи и дядовци. Това означава само едно – трябва да бъдем по-силни от заплахата, която за пореден път надвисна над земята ни. И отново от Запада. Както виждате, историята се повтаря. Като говорим за сила, последното нещо, за което мисля, са техническите възможности. Те наистина съществуват. И ние сме наясно с това“, заяви Лукашенко, цитиран от БелТА.

„А нашето Отечество от Брест до Владивосток е земята, свободата и нашите хора, които живеят тук. Историята помни: беларусите знаят как да защитават земята си. Ние сме били и ще бъдем по-силни от всяко предизвикателство“, подчерта Лукашенко.

Именно поради това единство на него му било болно да наблюдава събитията в Русия. Ако Русия рухне, всички ще останем под отломките, всички ще загинем, изтъкна беларуският президент. Той също така посочи, че животът без война в Беларус е резултат от педантична ежедневна работа.

Според Лукашенко страната му днес живее в мир, тъй като той 30 години я е подготвял за война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай