Коронавирусът в отпадните води на Милано

Намерен е там още през декември миналата година

Коронавирусът в отпадните води на Милано | StandartNews.com

Следи от “SARS-Cov-2” са открити в отпадните води на Милано и Торино още през декември миналата година – това е основният извод в поредното проучване на Висшия институт по здравеопазване в Рим.

Учените глави от авторитетната санитарна институция са установили присъствието на коронавируса след щателно изследване на проби, взети от пречиствателните станции на Северна Италия преди „официалната поява“ на „Ковид-19“.

Според вирусолозите в страната изводът на римските изследователи доказва, че заразата е шествала между Алпите и Сицилия много преди коварната болест да се развихри през февруари с ураганен устрем.

Просто през декември и януари тя е набирала скорост в леки форми, за да събере унищожителни сили и да вземе в течение на следващите три месеца близо 35 000 човешки жертви.

Но тревожната новина в Италия не е толкова присъствието на коронавируса в северната й част още през декември, а кривата на заразата, която през последните дни бавно, но сигурно се изви нагоре.

В очертаващата се негативна тенденция „черната овца“ отново е областта Ломбардия с нейния административен център Милано, където са регистрирани над две трети, както от заразените в страната, така и от предалите Богу дух хора.

Особено обезпокояващ за здравните власти е фактът, че се увеличава броят на пациентите, приети в отделенията за интензивно лечение и поставени веднага на респиратор.

Все пак в Италия днес бе разпространена и една добра новина, що се отнася до коронавируса – местни лекари твърдят, че той може да бъде сломен с медикамента “raloxifene”. Лекарстовото е използван по принцип при остеропорозни заболявания, но било дало много добри резултати и срещу „Ковид-19“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай