Колко тъжен ще е празничният декември в Европа

Карантината вече е почти масова за Стария континент и ще остане до края на месеца

Колко тъжен ще е празничният декември в Европа | StandartNews.com

След като започна сключването на договори за регистрирането и доставката на няколко ваксини в ЕС, въпросът за провеждането на масови имунизации се измести от теорията към практиката, съобщава „Евронюз“, цитирана от БГНЕС.

В Германия възнамеряват да организират кампания за инжектиране на 20 хиляди души на ден. Терминалът на летище Берлин Тегел е посочен като една от амбулаторните клиники.

Но масовата ваксинация няма да отмени ефекта от ограничителните мерки, както каза ръководителят на германското правителство: „Те ще бъдат в сила до 20 декември. Освен това бих искал да подчертая, че има консенсус по отношение на времето и на нивото на ръководството на всички федерални провинции, ние вярваме, че няма да премахнем някои от ограниченията и през януари. “

Изключения за германците ще се правят на два празника, по-точно вечери – на Бъдни вечер, 24 декември, и на Нова година. Тогава ще бъде възможно да се съберете с компания от 10 души.

Италианските ски курорти известно време няма да виждат туристи.

Склоновете на Кортина д’Ампецо ще бъдат недостъпни – министър-председателят Конте каза, че страната не може да си позволи този вид забавления.

С повече от един милион и половина заразени и 52 хиляди смъртни случая от COVID-19, Апенините са силно засегнати от пандемията.

Във Франция беше решено да се облекчи карантината в три етапа.

В първият, който ще започне следващата събота, ще се отворят магазини и всички онези бизнеси, които властите не са сметнали за свързани с „първата“, както се изразяват, необходимост.

След това, през втората десетдневка на декември, възможностите за пътуване ще се разширят.

Но ресторантите ще могат да започнат да работят и дори тогава, в най-добрия случай, едва през второто десетилетие на януари следващата година.

Според Александър Гисбър, собственик на ресторант, той и колегите му “паднаха първите жертви на икономическата криза, причинена от COVID-19. Ние, собствениците на ресторанти, кафенета и дискотеки, ще отворим последни. Но трябва да сме оптимисти.”

В Австрия стриктната карантина е в сила от 2 седмици. Търговските центрове, салоните за красота и фризьорските салони са затворени, а учениците са прехвърлени на дистанционно обучение.

Музеите и театрите са затворени. От десет вечерта до 6 сутринта е забранено да излизате от къщи. Подобен режим ще действа до 6 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай