Китайски лидери на 4-дневно закрито заседание

Китайски лидери на 4-дневно закрито заседание | StandartNews.com

Пекин. Политическите лидери в Китай стартираха четиридневно закрито заседание, на което ще установят дневния ред за следващото десетилетие през перспективата на усилията за по-устойчив икономически растеж след три десетилетия на главоломен ръст и на признаци за продължаващ дебат относно начина за прилагане на реформите, предаде Ройтерс.

Държавният глава Си Цзинпин и премиерът Ли Къцян трябва да дадат тласък на нови мерки за растеж, във време, в което втората най-голяма икономика в света губи от силата си, обременена със свръхпроизводство, високи дългове и увеличаващите се цени на имотите.

Срещата, която ще се проведе под засилени мерки за сигурност в хотел от съветско време в западен Пекин – ще демонстрира отдадеността на новото ръководство към реформите, след като пое официалното властта през март.

Основната тема ще е за икономическите реформи и ще доминира на срещата на 205-членния Централен комитет на китайската управляваща Комунистическа партия. В рамките на мероприятието няма да бъде оповестявана информация относно хода на заседанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай