Китаец затрупа бъдещата си съпруга с банкноти

Подаръкът, който тежи 102 кг., бе занесен на булката от 18 човека с лъскав ескорт

Китаец затрупа бъдещата си съпруга с банкноти | StandartNews.com

Пекин. Китаец затрупа бъдещата си съпруга с 8,88 милиона юана в брой, което се равнява на 1,08 милиона евро.

Вестник "Шанхай Дейли" съобщава, че човекът успял да пренесе своя подарък до дома на годеницата си с помощта на 18 души. Банкнотите тежели цели 102 килограма и били сложени в бамбукови кошници с портрета на Мао Цзедун. Скъпият подарък бил занесен с няколко луксозни коли, включително Мазерати.

Двамата млади започнали да се срещат едва преди три месеца, обяснява вестникът и уточнява, че са от богати семейства от област Джъдзян. Там има традиция да се подаряват скъпи подаръци при годеж.

И двете семейства взели решение за сумата, която да получи бъдещата булка. Те поискали тя да се състои от седем последователни осмици (около 8,888 милиона юана). Именно това число носи късмет и значително богатство в Киай, съобщава БГНЕС.

Нетрадиционният подарък на годеника бе определен като екстравагантен от интернет потребителите в Китай. Много от неомъжените китайки изписаха безброй коментари в мрежата за това, че са изпуснали такъв богат жених.

"Тук вече не става въпрос да се ожениш за една жена, а просто да я купиш! Ако тези двамата се обичаха истински, нямаше да се нуждаят от подобна екстравагантност", пише потребител на социалната мрежа Weibo, която е подобна на Twitter. "Може ли брак, който се основава на пари, да е траен?", пита друг китаец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай