Израел в пълна бойна готовност. Вдигна "Крилото на Сион"

Който вреди на нас, ние ще му навредим, каза Нетаняху

Израел в пълна бойна готовност. Вдигна "Крилото на Сион" | StandartNews.com

Заради иранското нападение Израел постави въоръжените си сили в пълна бойна готовност. Говорителят на армията обяви, че десетки бойни самолети са били вдигнати във въздуха като част от състоянието на повишена готовност.

ВИЖ ОЩЕ: Почна се! Иран нападна Израел (ВИДЕО, ОБНОВЕНА)

Израелският премиер Бенямин Нетаняху увери гражданите, че страната е подготвена за атака от страна на Иран и може да отговори на всеки сценарий.

„Граждани на Израел, през последните години, и особено през последните седмици, Израел се подготвя за директна атака от страна на Иран. Нашите отбранителни системи са разгърнати; ние сме готови за всеки сценарий, както за отбранителни, така и за нападателни действия. Държавата Израел е силна. Силите за отбрана на Израел са силни. Обществеността е силна”, заяви израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Говорителят на израелската армия междувременно потвърди, че във въздуха е бил вдигнат "Крилото на Сион" - израелската версия на американския "Еър Форс 1". По думите му, това се дължи на оперативни съображения. Веднага след като стана ясно, че Иран е изстрелял дронове, премиерът събра на спешно съвещание военния кабинет.

„Определили сме ясен принцип: който вреди на нас, ние ще му навредим. Ще се защитаваме от всяка заплаха и ще го правим с твърда глава и решителност. Граждани на Израел, знам, че вие също сте уравновесени. Призовавам ви да следвате указанията на командването на Израелските сили за отбрана. Заедно ще устоим и с Божията помощ заедно ще победим всички наши врагове”, подчерта Нетаняну.

Междувременно израелската армия постави северната част на окупираните Голански възвишения, както и градовете Неватим, Димона и Ейлат в готовност за евентуални последици от иранските дронове. Военните призоваха хората да стоят в близост до бомбоубежищата. В Тел Авив обаче нощта премина спокойно.

„Всъщност всички чухме за нападението на Иран. Но ние не се страхуваме, защото празнуваме рождения ден на един наш приятел. А и вече свикнахме с това, че ни нападат през последните шест месеца. Така че за нас това е просто обичайна нощ в Тел Авив"”, заяви Офек Мейрай, студент, цитиран от Нова тв.

Междувременно Египет изрази дълбоката си загриженост за ситуацията и призова за "максимална сдържаност", за да се спестят на региона и неговите жители повече нестабилност и напрежение.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай