Главчев събра министри и служби. Извънредно заседание

Правителството следи внимателно развитието на ситуацията в Близкия изток

Главчев събра министри и служби. Извънредно заседание | StandartNews.com

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България. Това беше докладвано на министър-председателя Димитър Главчев, който тази сутрин свика работно съвещание с участието на министрите на отбраната Атанас Запрянов и на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, зам.-министъра на външните работи Мария Димитрова, началника на отбраната Емил Ефтимов, както и представители на службите за сигурност. Поводът е военната агресия на Иран срещу Израел.

ВИЖ ОЩЕ: Почна се! Иран нападна Израел (ВИДЕО, ОБНОВЕНА)

Правителството следи внимателно развитието на ситуацията и е в готовност да предприеме допълнителни действия при необходимост. „Нашата основна задача е да запазим живота и здравето на българските граждани в региона“, заяви премиерът Главчев.

ВИЖ ОЩЕ: Израел прехвана иранските дронове. Нетаняху звъни на Байдън

До момента в Министерството на външните работи няма постъпили искания за евакуация. На този етап не се налага и свикване на Съвета по сигурността към МС.

ВИЖ ОЩЕ: Байдън свиква лидерите на Г-7. Най-важните решения

Припомняме, че в събота вечер Техеран изсреля над 300 дрона и ракети срещу Израел. Повечето от тях бяха прехванати с помощта  на САЩ извън границите на Израел и само ограничен брой са паднали на територията на еврейската държава.

ВИЖ ОЩЕ: Отменят полети на летище "София"

И други страни са се включили в нападението. По-късно стана ясно, че на практика Израел е бил атакуван от територията на Иран, "Хизбула" от Ливан, хуситите от Йемен, групировки от Сирия и Хашд аш-Шааби, която оперира в Ирак.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай