Израел изтръпна! Смразяващи думи за войната

Брифинг на говорителя на израелското МВнР

Израел изтръпна! Смразяващи думи за войната | StandartNews.com

Mеждународната общност трябва да разбере, че войната с „Хамас” не е краткотрайна операция, а ще бъде продължителна и тежка. Това заяви на брифинг говорителят на израелското МВнР Лиор Хаят.

Евакуирали сме повечето хора, които са поискали евакуация от фронтовата линия с Газа. Мисията е да ни унищожим способността на „Хамас” да организира отново атаки срещу Израел. От събота насам са изстреляни над 5000 ракети към територията на Израел, заяви експертът по национална сигурност на Израел Питър Лърнър.

300 000 резервисти са подготвени за евентуална ескалация на конфликта. Трябва да сме готови за различни заплахи, от различни източници, изтъкна Лърнър. По думите му Израел среща межународна подкрепа за отговор на терора на „Хамас”. Трябва да сме сигурни, че ако има още терористи на територията на Израел, те ще бъдат неутрализирани, заяви Лърнър. Той увери, че на по-късен етап ще има разследване на пропуските, довели до възможността „Хамас” да извърши тази безпрецедентна атака.

По време на брифинга Ноам Пери разказа за ужаса, който е преживяла през последните дни. В събота сутринта, около 7 ч., дозина терористи нахлуват от къща в къща. Няма семейство, което да не е пострадало. Ще отнеме дълго време да се възстановим. Десетки са отвлечените възрастни и деца, заяви Пери. Тя разказа, че сред похитените е нейният баща - 80-годишният Хаим Пери, баща на 5 деца. Баща ми беше активист за мир през целия си живот. Бореше се за човешките права, а сега е държан от терористите от „Хамас”. Не знаем дали е жив, не сме чули нищо за съдбата на отвлечените. Много международни организации за правата на човека работят в Газа, призовавам ги да ни помогнат, става въпрос за безпомощни невинни хора, заяви Ноам Пери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай