Ислямисти с нови заплахи към Белгия и Франция

Ислямисти с нови заплахи към Белгия и Франция | StandartNews.com

Ислямисти отправиха нови заплахи към Белгия и Франция. Двама бойци от "Ислямска държава" предупредиха държавите, че ще има нови атентати. Техните закани бяха разпространени във видео клип, който бе показан по фламандския теливизионен канал VTM, съобщава БНТ.

Видеото е с продължителност 2.30 минути. В него се виждат двама младежи, които са седнали до знамето на "Ислямска държава" и лицата им не са покрити с маски. Единият от тях говори на френски, но с белгийски акцент. Той изтъква, че терористи ще се върнат в Брюксел и Париж с коли-бомби. Ислямистът призовава още мюсюлманите да се присъединят към тях.

"Видяхте какво можем. И това е само началото. Ще се върнем с коли-бомби в Брюксел и Париж", предупреждава той.

В клипа ислямистите показват автомати, гранати и голям нож. Другият младеж не говори. Той прилича на 23-годишния Редван Хаджауи от белгийския град Вервие, където преди месец полицията разби терористична група.Белгиецът от марокански произход заминал за Сирия миналата година. С времето се радикализирал и започнал да посещава често джамията и често говорел за джихад.

Припомняме, че при двете терористични атаки в Копенхаген загинаха двама души. Полицията вече разкри предполагаемия извършител.

IN ENGLISH

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай