Груевски доволен от двойната победа на изборите

Груевски доволен от двойната победа на изборите | StandartNews.com

Скопие. На тези парламентарни избори ВМРО-ДПМЕ получи двойна доверие, двойна победа. Това каза премиерът и лидер на управляващата партия Никола Груевски след като неговата партия спечели двойните избори в Македония.

"Изглежда, че ще имаме 61 или 62 мандата срещу 34 или 35 за СДСМ. Това е голяма победа, това е недвусмислено доверие, ясно изразена воля на гражданите, на народа. Тези две победи днес и 9-те поредни изборни цикъла дават доверие за ВМРО. На тези избори победи идеята за неуморна работа, изпълнението на дадената дума, отговорността, открият подход към народа и гражданите", посочи той, цитиран от БГНЕС.

С успеха си от изборите партията ще има абсолютно мнозинство в парламента и право на самостоятелно правителство.

Разликата между управляващата партия и опозиционната социал-демократическа партия (СДСМ) ще е 26 или 27 депутати. "Гражданите дадоха ясен отговор до нас и нашите политически конкуренти. Гражданите ни дадоха доверие", обясни още Груевски.

Все пак социал-демократите са победили в столичната община, призна Груевски. "Уважавам волята на гражданите в община Център. Ще се опитаме да открием нашите грешки и ще направим всичко възможно следващите избори да спечелим доверието и на гражданите от община Център", каза още той.

"Съжалявам, че въпреки убедителната победа лидерът и ръководството на СДСМ решиха да отрекат ​​ясно изразената воля на народа. Надявам се, че след като преспат, ще видят волята на народа и ще действат в посока на интересите на гражданите , а не на нечии лични интереси", коментира още Груевски.

"Македония имаше успешни избори, мирен и демократичен изборен ден, честни избори. Най-големият победител е Македония. Поздрави и до македонците, и до албанците, и до ромите, сърбите, бошняците, власите, турците, всички. Поздравления за всички, които гласуваха за която е била партия", уточни преизбраният премиер на страната.

Бях и ще остана президент на всички граждани, заяви от своя страна Георге Иванов, който бе преизбран от македонците за президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай