Голям удар за Вучич, обявиха изборите в Сърбия за нечестни

Това, което видяхме, беше цяла кампания, доминирана от президента, каза представител на наблюдателите

Голям удар за Вучич, обявиха изборите в Сърбия за нечестни | StandartNews.com

Източник: Данас

Ръководителят на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, която наблюдава изборите в Сърбия, Стефан Шенах заяви, че истината за страната е малко шокираща, че изборите не са били честни, че гласовете са били манипулирани и че всичко това е проблем за страна, която иска да върви по демократичен път, съобщи телевизия Ен1.

"Това, което видяхме, беше цяла кампания, доминирана от президента. Това не е работа на президента. Президентът е неутрално лице, което трябва да гарантира за страната и за всички хора. Но сегашният президент управляваше изборите и беше кандидат на всички нива, независимо дали е село или цялата република“, заяви Шенах в гостуването си в предаване по телевизия Ен1.

Той отбеляза, че делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа е следила само парламентарните, а не изборите в Белград. Шенах добави, че при преброяването на гласовете е видял, че има бюлетини, които са правени на копирна машина и върху които е имало печат. Това трябва да се разследва от полицията”, каза гостът на предаването "Нови дан".

На въпрос за изказването на докладчика на ЕП за Сърбия Владимир Билчик, който каза, че изборите са минали гладко, Шенах заяви, че партньорството и демокрацията не се основават на хубави думи, а на истината. "А истината беше малко шокираща за това, което се случва във вашата страна“, отбеляза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай