Голям шамар! Един президент смълча Русия и Китай

Аржентина отказа да е в БРИКС

Голям шамар! Един президент смълча Русия и Китай | StandartNews.com

Аржентинският президент Хавиер Майли изпрати писма до руския президент Владимир Путин и до китайския президент Си Цзинпин, в които отхвърли поканата Аржентина да стане член на БРИКС, съобщава TN.

Майли също така е уведомил писма и до бразилския президент Лула да Силва, до индийския премиер Нарендра Моди идо  южноафриканския президент Сирил Рамафоса за решението си да се оттегли от форума на БРИКС.

Той обяви за приоритети на новото правителство отношенията със САЩ, Израел и Запада.

Аржентина подаде молба за присъединяване към БРИКС през лятото, когато Алберто Фернандес беше президент на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Иванов
преди 3 месеца

За какво е на БРИКС Аржентина с огромната си инфлация? За БРИКС се кандидатства и никой никого не кани. Поканата е нещо, като форма, различаваща се от одобрението, което е залегнало в много организации. Страна от НАТО също кандидатства в БРИКС, Турция. Общото правило на БРИКС е участие на равноправни държави, без ограничаване на търговските отношения по какъвто и да било начин със страни от останалия свят. Няма старша държава, няма налагане на решения, има нещо, от което Европа и САЩ много се плашат: "Ако нямаш долари или евро заповядай, ние с теб имаме обменен курс и аз ще купя от теб по твоята валута, а ти от мен по моята. Важно е търговията да върви и да не храним САЩ, които като видят проблем пускат печатницата за пари, без да се интересуват дали света ще затъне в поредна икономическа криза.

Откажи