Газпром каза тежката си дума за доставките на газ за Унгария

Доставките няма да бъдат засегнати от решението на София да увеличи таксата за пренос

Газпром каза тежката си дума за доставките на газ за Унгария | StandartNews.com

Този есенно-зимен сезон "Газпром" ще продължи да доставя допълнителни количества синьо гориво в Унгария. Това обяви председателят на управителния съвет на руската газова компания Алексей Милер.

В интервю за държавния телевизионен канал "Русия 1" Милер посочи, че от началото на годината "Газпром" е доставила на унгарския пазар допълнително 1,3 млрд. кубически метра газ.

Русия транспортира синьо гориво до Унгария по газопровода "Турски поток" и неговото продължение през територията на България и Сърбия "Балкански поток".

Будапеща вече получи от Москва уверения, че доставките няма да бъдат засегнати от решението на София да увеличи таксата за пренасяното през българска територия руско синьо гориво.

По-рано днес министърът на финансите Асен Василев посочи, че по-високите разходи ще бъдат за "Газпром", а не за Сърбия и Унгария. От този налог Василев очаква годишен приход от поне 2,5 млрд. лева в българската хазна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Jhimy
преди 6 месеца

Вашата последна възможност да печелите пари от вкъщи! 24 часа в денонощието! Не е нужно да плащам нищо. Не вземам пари от теб. Какво ви трябва за стартиране: - компютър или телефон; - желание и свободно време; - не се изисква опит. Отидете на: https://vk.me/bull_trader

Откажи
Penisa
преди 6 месеца

Василев е гей

Откажи
Дивергент
преди 6 месеца

Как едностранно се променя договор? Това да не е мобилен оператор или банка в България?

Откажи
Boycho Demirev
преди 6 месеца

Как Русия диктаторски променяше цените когато си поиска, така и ние сега ще направим същото. Все пак, земята е наша, а ние сме обявени за вражеска държава

Откажи
Антикомунист
преди 6 месеца

За една година--- 2.5 милиарда приходи а за 10. Нали се наср.........те да плюете Борисов, че го построи. За 1 година се изплати . Така, че само ГЕРБ и Борисов са полезни за България!!!!!!

Откажи
БЛАГОИЗТЕЗАР
преди 6 месеца

Баси,майна,иГейовете смятани,Скопяване,за,такива

Откажи
Марко
преди 6 месеца

Очаквам Унгария любезно да бъде против участието ни е Шенген.

Откажи
Ред
преди 6 месеца

Е как ще си получи парите много интересно-нали всички руски сметки са блокирани

Откажи