Байдън посочи голямата заплаха от републиканците, американци са в шок

Републиканците се противопоставиха на подписаните от Байдън инициативи за намаляване на медицинските разходи

Байдън посочи голямата заплаха от републиканците, американци са в шок | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис рекламираха вчера програмата си за здравеопазване в щата Северна Каролина. Те изказаха твърдението, че демократи като тях ще запазят достъпа до здравеопазване, докато републиканците ще разрушат постигнатото през последното десетилетие и половина, предаде Асошиейтед Прес.

14 години след като президентът Барак Обама подписа Закона за достъпното здравеопазване Белият дом все още смята здравеопазването за печеливш коз по време на кампания, в която Байдън понякога се оказва в отбранителна позиция, когато става въпрос за имиграцията или икономиката.

Републиканците се противопоставиха на подписаните от Байдън инициативи за намаляване на медицинските разходи и се възползваха от възможностите за ограничаване на правото на аборт, след като Върховният съд на САЩ отмени решението "Роу срещу Уейд".

"Ненормално е. Сега те искат да приключат със Закона за достъпно здравеопазване, както казва моят предшественик", каза Байдън, визирайки бившия президент републиканец Доналд Тръмп. "Ако това някога се случи, ще приключим и много животи. Но ние няма да позволим това да се случи, нали? Няма да позволим това да се случи", посочи той.

Северна Каролина беше последната спирка на Байдън от обиколката му из колебаещите се щати след речта му "За състоянието на съюза" този месец, която даде старт на трескава поредица от пътувания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай