Азербайджан почете паметта на мъчениците си ВИДЕО

Превозните средства и пешеходците на територията на Азербайджан спряха за една минута

Азербайджан почете паметта на мъчениците си ВИДЕО | StandartNews.com

Паметта на мъчениците от Отечествената война, които жертваха живота си в името на териториалната цялост на Азербайджан, беше почетена с минута мълчание в страната днес, 4 декември 2020 г., точно в 12 ч. бакинско време.

В памет на мъчениците движението на превозни средства и пешеходци на територията на Азербайджан беше спряно за една минута.От автомобили, влакове и кораби на Каспийската флотилия в Азербайджан се подаваха звукови сигнали и траурни звукови сигнали в знак на скръб, държавните знамена бяха спуснати.

По време на Отечествената война са убити 2783 военнослужещи от нашите въоръжени сили, съобщи азербайджанското министерство на отбраната на 3 декември.Трябва да се отбележи, че президентът на Азербайджан Илхам Алиев подписа указ в навечерието на почитането на паметта на мъчениците от Отечествената война.

Друг указ на държавния глава установява Деня на победата. Всяка година на 8 ноември - денят на освобождението на град Шуша от арменската окупация ще бъде тържествено отбелязан като Ден на победата. Нека Аллах да успокои душите на всички наши мъченици! Прекланяме глави пред паметта на нашите мъченици!, обяви Азербайджан.

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай