Антисемитска акция в Русия, Нетаняху с призив към Москва

Антисемитска тълпа щурмува снощи летището в Махачкала, Дагестан

Антисемитска акция в Русия, Нетаняху с призив към Москва | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Израелската страна призова руските власти да защитят израелските граждани след вчерашния инцидент на летище в руската република Дагестан, предаде ДПА.

Антисемитска тълпа щурмува снощи летището в Махачкала, след като там кацна самолет от Тел Авив. Според съобщения в медиите нахлулите в аерогарата са скандирали антисемитски лозунги и са развявали палестински знамена. Видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват хора, които крещят "Аллаху акбар". Летището беше временно затворено, а пристигащите полети бяха пренасочени към други летища.

Няколко израелски медии съобщиха, позовавайки се на израелски служители по сигурността, че израелските пътници са били изолирани и охранявани на летището.

В съвместно изявление на кабинета на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и на министерството на външните работи се казва, че "Израел очаква руските правоохранителни органи да осигурят благополучието на всички израелски граждани и евреи, където и да се намират, и да предприемат решителни действия срещу нарушителите на обществения ред и срещу дивите подстрекателства, насочени срещу евреите и израелците".

"Държавата Израел гледа с изключителна сериозност на опитите за нанасяне на вреда на израелски граждани и евреи където и да било", се казва в изявлението и се добавя, че израелското правителство продължава да следи събитията в Дагестан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай