Борисов обсъди с Кери и Бан Ки-мун кризата с миграцията на ЕС

Борисов обсъди с Кери и Бан Ки-мун кризата с миграцията на ЕС | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов обсъди ситуацията с бежанската вълна в ЕС с държавния секретар на САЩ Джон Кери и с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. Българският министър-председател бе на приема за ръководителите на делегации, който се дава от държавния секретар по политиката за развитие на Обединеното кралство г-жа Джъстин Грийнинг и в присъствието на Принца на Уелс.

"Препотвърдихме започнатите ангажименти, които бяха обсъдени при последното посещение на Кери в България преди една година. В това число мерките за подкрепа на енергийната независимост на България, укрепване на инвестиционния климат и предприетите реформи в съдебната система", коментира във Фейсбук Борисов. И допълни:"Държавният секретар отново изрази подкрепата си и заяви, че България е надежден и предвидим партньор". Министър-председателят отбеляза, че в разговора се е присъединил и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун.

"Двамата с Кери споделиха положителните си впечатления от поведението на България в този сложен за Европа геополитически момент. Аз ги запознах с усилията, които страната ни полага за охрана на външната границата на ЕС", подчерта Борисов. И още:"Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън разказа личните си впечатления от посещението си в България и охраняването на границата с Турция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай