Жерар Пике направи две изумителни предложения за футбола

Увери, че промяната ще се случи

Жерар Пике направи две изумителни предложения за футбола | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Един от емблематичните бивши защитници на Барселона Жерар Пике винаги се е интересувал как може да развие и подобри футбола, а сега направи две предложения за продължителността на мачовете и равенствата в тях.

„Една от причините а създадем King League е, че видят децата си да гледат футболен мач и след десет минути те бяха на своите телефони и таблети, за да гледат други неща едновременно. Футболът е забавление, така че се състезава с други спортове. Конкурира се с Netflix, Amazon и TikTok. Всеки има ограничено време. Футболът за 90 минути не е толкова вълнуващ“, сподели Пике пред The Times, предлагайки по-къси мачове.

На въпрос дали е гледал цели 90-минутни мачове, бившият бранител призна: Не съвсем. Гледах Барса – Наполи, например, важен мач в Шампионската лига, но 25-те мача в лигата през сезона? Не ги гледам. Някои в Барселона, когато мога, но не и 90 минути. Може би 30 или 40 минути. Това е тенденция, това се случва. Това е неудържимо и трябва да се адаптираш“.

„Може би без равенства, защо не? В бейзбола и баскетбола няма равенства. Футболът се страхува от промяна. Има огромна история, много е традиционен, но промяната ще се случи, тя трябва да се случи. 90-минутен мач, който може да завърши 0:0, е трудно разбираем за новото поколение“, даде Пике пример с някои спортове в САЩ, които не завършват с ремита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай