Юве надви Лион като гост, Базел смачка Валенсия

Юве надви Лион като гост, Базел смачка Валенсия | StandartNews.com

Ювентус успя да надвие Олимпик (Лион) с ценното 1:0 в първия мач от 1/4-финалите на Лига Европа между двата отбора. Така с гол като гости и предимство като домакини в реванша следващата седмица, италианският гранд се насочва по-уверено към 1/2-финалите. 

Единственият гол в мача отбеляза Леонардо Бонучи и то в самия край на срещата - 85-ата минута, като двубоят не предостави някакви по-опасни ситуации, пред която и да е от двете врати, но въпреки това победата на италианците бе заслужена. Въпреки успеха, Юве може да съжалява за контузията на Карлос Тевес, който бе заменен принудително в началото на втората част. Към момента не е ясно колко сериозна е травмата.

Базел смачка Валенсия с класическото 3:0 в първата среща от 1/4-финалите на Лига Европа между двата тима, донесли голямо разочарование за българския Лудогорец и отстранили го по пътя към Шампионската лига и в предишната фаза на Лига Европа.

Два гола бяха дело на Делгадо - в 34-ата и в 38-атаминути, а в края на втората част Щокер се възползва от грешка в зашитата на Валенсия и оформи за 3:0. Така с преднина от 3 гола Базел вече може да повярва в мястото си на  полуфиналите.

Бенфика пък надви като гост на АЗ Алкмаар с 1:0 в първата среща от четвъртфиналите на втория по сила континентален клубен турнир и по този начин се приближи до полуфиналите на Лига Европа. 

Португалският тим определено е по-близо от до полуфиналите, но преди това следва реванш в Лисабон след една седмица.

Порто взе надмощие първия епизод от дербито със Севиля от четвъртфиналите на Лига Европа. Португалският гранд си осигури победата с 1:0 в домакинския си мач, но можеше да вкара много повече положения, за да има по-сигурен аванс преди срещата следващата седмица. 

Единственият гол бе дело на капитана на домакините Елиаким Мангала с глава в 31-ата минута след бърза комбинация и центриране отляво на Рикардо Куарежма. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай