Вятърът издухал Влади Зографски

Вятърът издухал Влади Зографски | StandartNews.com

Сочи. Силният вятър в Сочи провалил Владимир Зографски. Нашето момче завърши 47-о със скок от 110 м на голямата шанца. Шампион стана полякъът Камил Щох, за когото това е втора титла в Сочи. Втори остана 41-годишният японец Нориаки Касай.

 

"Отскочих добре, но след това усетих голяма турболенция. Чувството е, че нещо здраво те върти и пропадаш рязко. Сякаш някой ме удари отзад, затисна ме и така опитът ми завърши изведнъж", коментира Влади.

 

Според баща му Емил състезанието е било на ръба да бъде отменено. "То се проведе при най-лошите условия от началото на олимпиадата. Вятърът въртеше и бе много непостоянен. По време на опита на Владимир вятърът на трамплина беше 3,4 метра в секунда насрещен, след това по средата на летежа 4,9 метра страничен, което е над допустимия от ФИС 4,00 метра, и преди приземяването - 1,6 отзад, попътен, което е най-лошото за състезателя. Вярно че, когато тръгна, всичко бе в нормите, но още при засилката вятърът стана над допустимия. При тези условия опитът не бива да се признава, но те го признаха. Ако беше австриец или германец, това нямаше да се случи. Но какво да се прави, тук опираме и до липса на шанс. Късметът просто не бе с Влади на тази олимпиада. Може би синът ми трябва да отиде на църква, да се помоли, да запали свещичка. Ще си направим анализите, ще видим какво можем да подобрим. При всички положения това не е максимумът на Влади и ще искаме по-скоро да забравим този сезон. Сочи ще ни е като урок и се надявам с анализите и поуките следващия сезон Влади да дръпне много нагоре", сподели Зографски-старши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай