Вирнахме носовете след 1:0 над Малта

Вирнахме носовете след 1:0 над Малта | StandartNews.com

Шансовете ни за класиране са живи, кефи се Петев

България записа труден успех с 1:0 над Малта в Ла Валета и съхрани шансове за класиране на Евро 2016 във Франция. Гола заби Ивелин Попов в началото на втората част, с което се реваншира за фрапантните пропуски срещу същия противник в София. Илиян Мицански пък аристократично изпорти дузпа. Победата над аутсайдера вирна носовете на националите, които се държаха след мача така, сякаш са били голяма футболна сила. Доволен след срещата бе и треньорът на "лъвовете" Ивайло Петев, за когото това бяха първи три точки, откакто пое кормилото на държавния тим.

"Изцяло доминирахме в мача. Забележките, които имам, ще останат вътре в отбора - няма на вас да ги казвам", сопна се младият специалист. И добави: "Трите точки бяха изключително важни. Жалко, че резултатът е само 1:0. Бях убеден, че ще вкараме гол. Доволен съм от представянето на абсолютно всички. Всичко е в наши ръце. Когато станах национален селекционер, шансът бе минимален, сега е малко по-голям. Ще го преследваме с всички сили. Бяхме перфектни в защита. Ивайло Петев се закани и на следващия ни съперник, с който ще спорим за третото място в групата - Норвегия: "Ще изиграем мача срещу Норвегия на още по-високо ниво и с по-голямо качество.

Мачът е през септември, когато ще е минала подготовката на футболистите и ще сме в оптимална форма", убеден е Петев. На стадиона в Малта присъстваха и солиден брой родни фенове. Те надвикаха местната агитка и избраха Ивелин Попов за играч на мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай