Варна събира футболните отбори от Североизтока

Те ще излъчат нови два печеливши тима за големия финал в Албена през есента

Варна събира футболните отбори от Североизтока | StandartNews.com

Варна е домакин този уикенд на последния етап от най-голямата верига по минифутбол в България. Турнирът „Грабни „Купата“ събира на игрищата в Национална спортна база „Спортпалас“ елитните аматьорски отбори от Североизтока, които ще излъчат нови два печеливши тима за големия финал в Албена през есента.

Поредицата от надпревари по минифутбол стартира през април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица, Монтана и София. Финалистите във всеки град си осигуряват участие в международния заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на тимове от 10 държави. Досега визи за големия финал в Албена си осигуриха отборите на: „Е-Динамикс“ и „Спортинг“ от Стара Загора, „Есетра Комерс“ и „Детони“ от Пазарджик, „Ветераните“ и „Ел Класико“ от Сандански, „Феникс“ и „Епъл“ от Горна Оряховица, „Магьосниците“ и „В и К“ от Монтана, „Лев Инс“ и „Северозапад – АМIGO“ от турнира в София.

Сега във Варна към тях ще се присъединят още два състава, заявките обещават изключително оспорвани мачове. Турнирът ще бъде открит от местните футболни легенди Стефан Богомилов от „Черно море“ и Димитър Трендафилов от „Спартак“, които ще дадат началния удар на първата среща в програмата. Сред официалните гости ще бъде председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Мирчев и др. Тегленето на жребия и тържественото откриване е тази събота точно в 14.00 ч., половин час по-късно започват мачовете в квалификационните групи, които ще продължат същия ден до 18.30 ч. В неделя от 9.30 ч. са предвидени директните елиминации от четвъртфинал нагоре, в 13.00 ч. ще започне финалът, веднага след това е награждаването и закриването на турнира.

Досега участие са заявили следните отбори: „Албион“, „Бирите“, „Автосервиз Тандем“, „Извънземните“, „AFC The Unity“, „Инголщат“, „Grey Goose“, „Ария“, „Red Partners“, „Камчия“, „Порто-Ди Ес“ и „Лудата Банда“, като записванията продължават. Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

След Варна този уикенд, веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ ще завърши с Големия финал, насрочен за 13-17 септември в Албена. В него наред с българските финалисти ще участват и най-добрите аматьорски отбори на 10 европейски държави – Нидерландия, Италия, Турция, Словения, Румъния, Унгария, Словакия, Португалия и др. Подробности и снимки ще намерите на  www.grabnikupata.bg.      

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай