Петък,

Ваксинират олимпийците ни преди Токио

От: Пламен Вълков -
145
Ваксинират олимпийците ни преди Токио
A
A
A

Българските олимпийци ще бъдат ваксинирани преди летните игри в Токио. За това се разбраха на среща днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Те проведоха работна среща, на която обсъдиха ваксинирането на българските спортисти преди участието им на Олимпийските игри в Токио.

Пандемичната обстановка в България и по света би могла да осуети участието на българските спортисти в предстоящите състезания.

Ваксинацията значително може да помогне за провеждането на  безопасна и сигурна Олимпиада.

         Поради тази причина министър Кралев и министър Ангелов взеха решение за изработване на план за имунизиране срещу COVID-19 на спортисти и треньори. Екип от експерти на двете министерства ще разработи детайлно предложение. То ще бъде представено на федерациите, които ще изпращат спортисти на квалификациите за Олимпийските игри, както и на самия турнир в Токио.

         Около 11 000 състезатели от цял свят предстои да вземат участие в Олимпийските игри в Токио това лято. На тях ще присъстват и много гости, официални лица и журналисти. Все още стои открит въпросът дали да се допуснат зрители на състезанията. Това означава, че българските спортисти трябва да бъдат защитени от възможността да бъдат заразени с COVID-19, което от своя страна би възпрепятствало участието им в това най-престижно състезание.

         "Наш дълг е и ще направим и невъзможното, за да защитим нашите спортисти”, обяви министър Кралев.

         “Само здрави атлетите ще могат да постигнат успехи и да донесат медали на България!“, заяви от своя страна проф. Костадин Ангелов и допълни, че  ваксинирането на българските спортисти ще бъде направено в най-кратки срокове.

         По време на срещата присъстваха генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов,  Антоанета Боева -  директор на Дирекция „Спорт за високи постижения“ в ММС, Д-р  Стефан Стругаров, председател на медицинската комисия на БОК и д-р Георги Дамянов, изпълнителен директор на СБАЛТОСМ “Проф. Д-р Димитър Шойлев”.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com