Топ спортистите ни от 13-и май в националните бази

"Белмекен", "Спорт Палас" и "Раковски" приютяват най-добрите

Топ спортистите ни от 13-и май в националните бази | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев одобри списък на елитни български спортисти, включени в програмата за олимпийска подготовка, които от 13 май започват тренировки на националните спортни бази в страната. Това стана възможно след като днес Министерството на здравеопазването одобри плана, предложен от ММС за предприетите мерки, с оглед епидемичната обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19. 
Високопланинската база „Белмекен“ ще бъде на разположение на националните ни отбори по борба, бокс, плуване, джудо и карате, заедно с техните треньори и длъжностните лица към тимовете. „Спортпалас” във Варна ще бъде използвана от индивидуалните състезателки по художествена гимнастика и отборите по вдигане на тежести, фехтовка, олимпийско таекуондо и бадминтон. В комплекс „Раковски” в София ще бъдат настанени момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика и състезатели по спортна гимнастика,  а гребните бази в Кърджали и Пчелина ще приемат националите по кану-каяк и гребане.  
В спортните центрове ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки, а достъпът за външни лица ще бъде забранен. Представителите на отборите и персоналът на базите ще бъдат подложени на тестове за коронавирус COVID-19 преди да започнат подготвителните лагери.
Очаква се в понеделник Министерството на здравеопазването да одобри плана за подновяването на футболното първенство в България, предложен от ММС и разработен от Българския футболен съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай