Тервел разкри грешките на брат си срещу Джошуа

Джошуа нарече брат ми вагина по време на кантара, разкри малкия Пулев

Тервел разкри грешките на брат си срещу Джошуа | StandartNews.com

„Кубрат игра мъжки, достойно. Би се с дух и не се предаде, въпреки двата нокдауна в третия рунд, което му прави чест. Кубрат представи България. Независимо, че загуби този мач, той все пак достигна до това ниво и игра в този мач”. Това заяви в специално интервю за „Неделята на NOVA” братът на Кубрат Пулев – Тервел, за срещата му с Антъни Джошуа.

Според него в хода на мача нещата се променят, а за това ключова роля играе и умората. В тактическо отношение задачата на Пулев е била различна.

„Въпросът е, че той не спази стриктно тактическата задача. Имаше и други грешки, по други показатели не можа да се конкурира. Нямаше нужната бързина. Това са показатели, които са важни за крайния резултат. Равносметка тепърва ще правим”, добави Тервел Пулев.

Той е бил критичен към по-големия си брат, а Кобрата е приел мнението на близките си. По отношение на тактика и действията на ринга, Тервел смята, че грешки е имало. Стратегиите и тактиките на Джошуа са били разглеждани предварително. Много точно е било определено какво да прави Кубрат, спрямо предишни мачове на световния шампион.

„Кубрат не успя да противодейства, там бе разковничето за нокдауните. В крайна сметка това е бокс, Кубрат получи удари и загуби мача. Джошуа беше това, което видяхме и очаквахме да бъде. Просто Кубрат не игра добре. Ако беше изпълнил техническите предписания, на Джошуа щеше да му е много по-трудно”, смята Тервел.

След срещата българския боксьор се чувства добре, дал е две допинг проби и е изпълнил стриктно предписанията след срещата. Братът на боксьора подчерта, че и Джошуа има леки контузии и травми.

„Всеки пита за здравето и тялото, но да не забравяме, че човек е душата. Душата на Кубрат е душа на войн, не може да бъде сломен. Губиш, когато се предадеш. Кубрат не се отказа, игра до последно”, каза Тервел.

Боксьорът разкри, че семейството е изкарало коронавирус, но това не може да бъде оправдание за загубата му. Той не пожела да коментира детайли, но сподели, че всички в болницата, където е доброволец, са стискали палци на брат му.

„Въпреки всичко му прави чест, че не отмени мача. Кубрат ми се издига в очите като дух, като борбеност. Може би аз на негово място щях да откажа срещата”, сподели още Тервел. Той разкри още, че по време на кантара в петък Джошуа е нарекъл брат му вагина, което е без коментар и показва, колко ниско пада големия шампион.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай