Разкриха големия фаворит за БФС!

Излезе на бял свят любопитна статистика

Разкриха големия фаворит за БФС! | StandartNews.com

Разкриха твърде любопитна статистика, свързана с шансовете на кандидатите в битката за властта в българския футбол.

Димитър Бербатов е супер фаворитът за президент на БФС, сочи доклад на международна агенция, направен по поръчка на един от щабовете, научи Флагман.бг от изключително достоверен източник.

Докладът не е публичен и се очаква да бъде обявен в началото на следващата седмица. Той е в две части. Първата е изследвала нагласите сред т.нар. „вътрешен кръг“ – делегатите на БФС, които ще гласуват на Конгреса на 15 март, а втората – класическата социология сред българското общество.

Констатациите са прелюбопитни. Димитър Бербатов е близо до 50 % (46,30 %) подкрепа сред вътрешния кръг и до голяма степен следващите дни ще са решаващи за екипа му. Ако успеят да убедят достатъчно клубове да ги подкрепят ще победят от раз, което със сигурност ще е изненада.

Изглежда това е причината за активността на Стилиян Петров в последните дни, който се приема много добре от цялата футболна общественост. Стенли в прав текст обяви пред водещ спортен всекидневник, че ако клубовете го искат в българския футбол – да гласуват за Бербатов.

Втората позиция (не)изненадващо е за Михаил Касабов, вр.и.д. президент на футболната централа. Според доклада подкрепата към него е 21,70 %.

Третото място е за Георги Иванов-Гонзо, който събира под 15 %.  Останалите кандидати са с доста ниска подкрепа, която е в рамките на статистическата грешка.

Социологическите нагласи установяват, че най-сериозна подкрепа във външния кръг получава Димитър Бербатов – над 80 %.

Другите двама претенденти са с нищожни проценти. Според заключението това се дължи на абсолютната неразпознаваемост извън футболни среди на Михаил Касабов, който е почти на 70 години, както и на голямото недоверие към Георги Иванов-Гонзо.

Припомняме, че Конгресът на БФС е на 15-ти март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай