Раниери свали шапка на Бербо

Българинът носи победа на "Монако" с гол и асистенция

Раниери свали шапка на Бербо | StandartNews.com

Монако. Димитър Бербатов беше засипан с похвали от треньора си Клаудио Раниери, след като донесе успеха на "Монако" с 2:1 срещу "Сошо" късно миналата вечер. Нападателят започна титуляр, вкара първото си попадение за "монегаските" в Лига 1 и изработи дузпата, от която падна решителният втори гол.

 

"Димитър бе фантастичен. Той игра за отбора и отбеляза гол. Много съм доволен от футболистите си. Това е една много важна, но и много трудна победа. Казах на играчите, че ще е тежък мач. Гостите имаха положения, те са добър отбор, който се бори да остане в Лига 1 и дава всичко от себе си. Не се страхувах от крайния резултат", коментира Раниери. Той сравни второто място на "Монако" в първенството с чудо. "Беше наистина трудно да спечелим, всеки изминал мач става все по-труден. Футболистите ми са на път да направят чудо. Да си втори не е чудо, но след контузията на Фалкао да останеш на това място е ако не чудо, то поне е благословия", каза Раниери.

 


"Силен мач за мен, тъй като вкарах гол. По-важното е, че отборът спечели", сподели самият Бербатов". "В края стана трудно. Работя здраво по време на тренировките, опитваме различни неща. Стилът е по-различен, от този на който съм свикнал. Това беше първата стъпка към по-силното ми представяне за тима. Малко съм уморен, тъй като е първият ми цял мач. Сега ми предстои добра почивка, за да съм готов за следващия мач", каза още Бербо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай