Радост: Пълни стадиони за старта на Висшата лига

Отпадат мерките за социална дистанция на Острова

Радост: Пълни стадиони за старта на Висшата лига | StandartNews.com

Пълни стадиони и събития на максимален капацитет във Великобритания от 19 юли. Това стана ясно, след като британското правителство обяви новият етап от разхлабването на мерките срещу COVID-19 на Острова.

Премиерът Борис Джонсън, заедно с главния медицински експерт професор Крис Уити и ученът Сър Патрик Валанс обявиха решението на брифинг. Това означава, че новият сезон във Висшата лига ще започне пред препълнени трибуни за радост на многобройните футболни фенове, които бяха принудени да гледат почти цялата предишна кампания пред телевизорите в домовете си.

Отпада задължителното изискване за спазване на дистанция, както и за носене на маски. Все пак ще има препоръки за слагане на маска, когато човек се намира сред голямо струпване на хора. Никъде няма да се изискват ваксинационни паспорти или отрицателни тестове за коронавирус. Дава се обаче възможност на определени организатори на събития да настояват за такива, ако преценят, че има нужда от подобно нещо.

Великобритания е сред страните с най-висок процент на ваксинирани срещу COVID-19 и здравни власти смятат, че заболеваемостта ще продължи да спада.

Все пак решението за цялото това анонсирано пълно отваряне ще бъде ревизирано на 12 юли, като от значение ще са резултатите от разпространението на коронавируса в страната към момента. Ако няма нещо притеснително, тоталното разхлаване на мерките ще влезе в сила от обявената вече дата 19 юли.

"Ще загърбим действащите досега рестрикции и ще дадем възможност на хората сами да правят своя информиран избор за начина, по който да се справят с вируса", обяви Борис Джонсън.

Новият сезон във Висшата лига започва на 13 август. Седмица по-рано е мачът за "Къмюнити шийлд" между "Лестър" и "Манчестър Сити".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай