Пускат от утре зоната за шейни на Витоша

Ски сезонът започва от 24 декември

Пускат от утре зоната за шейни на Витоша | StandartNews.com

Зоната за спускане с шейни отваря врати от 23 декември на Витоша. Специализираното съоръжение бе открито миналата година и сега за втора поредна зима ще зарадва софиянци и гостите на града, предпочитащи да прекарат почивката си на чист въздух в планината. Ден по-късно ще стартира и сезона за алпийците в любимата на софиянци планина. От 24-и декември ще заработи писта "Витошко лале", а от 27 декември ще може да се кара и на осветление на същата писта.

Първата на Витоша „шейни зона“ стана факт, благодарение усилията на Фондация „София – европейска столица на спорта“ и „Витоша ски“. През миналия сезон тя всеки уикенд предлагаше на малчуганите и техните родители място, където безопасно да се спускат, без да си пречат със скиори и бордисти. Организираха се много снежни партита, в които професионални аниматори осигуряваха много настроение, забавни игри и викторини за малчуганите.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. Алеко, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, така че да предлага идеален за спускане с шейни наклон, а на финала завършва с противонаклон за спиране.

Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания: викторини с много награди, конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже и други забавления, в които „София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали. Заявки и подробна информация – на тел. 0887306813.

Откриването на шейни-зоната съвпада със старта на ски и сноуборд сезона на Витоша - началото ще бъде дадено в петък, на 24 декември с дневно каране, а на 27-и декември ще бъде пуснато и нощното. На място кипи усилена подготовка на трасетата, като в момента времето позволява и снежните оръдия по писта „Лалето“ работят почти непрестанно, за да се осигурят възможно най-добри условия за практикуването на зимни спортове.

Шейни-зоната е част от стремежа на Столична община хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставя планината. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат спорта и забавленията чрез незабравимите срещи със зимните дисциплини. „София – европейска столица на спорта“ е подготвила още много снежни празници през зимата, детайлна информация ще намерите в сайта и във фейсбука на инициативата.

Ако искате да осигурите снежни усмивки за децата – шейни-зоната на Витоша е точното място - по Коледните празници, през ваканцията и през цялата зима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай