Посрещнаха Пиронкова в Пловдив

Подариха й реплика на Панагюрското златно съкровище

Посрещнаха Пиронкова в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Тенисистка номер едно на България Цвети Пиронкова бе посрещнаха с овации в родния си град Пловдив. Кметът на града Иван Тотев бе организирал официална церемония за пристигането й, на която й подари реплика на Панагюрското златно съкровище.

На церемонията присъства и вицепрезидентът на Българската тенис федерация д-р Георги Крумов, който също поздрави Пиронкова за успеха й.

"Най-младият почетен гражданин на Пловдив е и най-голямата му реклама по света", каза кметът, цитиран от БГНЕС. "Винаги ме свързват с Пловдив, дори в Австралия има хора, които са го посещавали и го познават. Това е уникален град", каза от своя страна Цвети.

"Моята най-голяма мечта е Турнира от Големия шлем, каза на пресконференция в Пловдив носителката на купата от тенис турнира в Сидни", каза Пиронкова, която не скри радостта си, че се нарежда сред най-добрите тенисистки в света и то от години и титлата от Сидни и е липсвала, .

„Щастлива съм и тази титла ми дава увереност да продължа нататък", каза още тя. И уточни, че все още не е започнала подготовката си за следващия турнир.

Уимбълдън е любимото място на тенисистката, стана ясно от нейните думи. Тя обясни, че в Австралия е доказала, че играе не само на трева, а и на други видове настилки.

Класирането на Григор Димитров до четвъртфинала на Откритото първенство на Австралия Пиронкова определи като „уникално постижение и успех". „Да се надяваме, че Григор ще продължи да пише историята", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай