Официално: Изпълкомът потвърди датата на Конгреса на БФС

На днешното си заседание

Официално: Изпълкомът потвърди датата на Конгреса на БФС | StandartNews.com

На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз препотвърди дневния ред, датата и мястото на Общото събрание на сдружението, както и поканата за обявяване в Търговския регистър.

Така Конгресът остава на 15 март в хотел "Маринела" в София.

Членовете на ИК също така приеха предложението на Професионалната футболна лига за разпределение на ежегодните солидарни плащания от УЕФА. За сезон 2022/23 България е генерирала общо 2 523 000 евро, които ще бъдат разпределени поравно както следва: 60 процента за представителите на Първа професионална лига (по 100 920 евро на клуб), 30 процента за представителите на Втора професионална лига (по 50 460 евро на клуб), и 10 процента за 60-те представителя на Трета лига (по 4 205 евро на клуб).

Общият сбор на солидарните плащания от УЕФА, разпределяни между клубовете, регистрира огромен ръст, като за сравнение общата сума, генерирана за сезон 2010/11, е 296 хиляди евро.

Изпълнителният комитет прие и разпределението на солидарните плащания в женския футбол, според което всеки клуб в държавното първенство ще получи по 10 294 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
blushloren
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/biox

Откажи