ОБЗОР: Бразилия взе националите за мезе

ОБЗОР: Бразилия взе националите за мезе | StandartNews.com

Грешниците делят по 265 000 евро за нечувания провал

Легенда отписа тима и за Русия, фен пророкува загуба с 0:69

Този отбор служи единствено за храна на другите! Тази тежка присъда за Бразилия даде бившата на Мик Джагър - Лусиана Хименес. Този път легендарния певец го нямаше на стадиона, но "селесао" пак се провали - 0:3 от Холандия.

Никой не се и ядоса на Лусиана, която има син от рок идола. Цяла Бразилия взе националите за мезе. Улиците, на които преди седмица имаше 40-50 хиляди души, сега стояха безлюдни. Хората дойдоха във фен зоната в Рио единствено за да слушат концерта на певицата Анита и след първото попадение на Холандия се прибраха по домовете. Въпреки четвъртото място Бразилия записа най-слабото си представяне на световно първенство като цифри от 1966 г. насам.

Преди това по-зле е била през 1934 г. Освен допуснатите голове "селесао" влезе в историята и с 13 жълти картона. "Мислехме, че не може да има по-зле след 1:7 от Германия, но явно има", коментираха запалянковците. Отборът бе изпратен с освирквания и от срам не се яви за награждаването. "Гавра!", "Позор!", крещеше цяла Бразилия. "Петното ще остане и върху тези, които още не са се родили", коментираха журналистите. "Този отбор е слаб и зле селектиран. Това е бразилският футбол в момента - умряло куче", обяви 39-годишният Алвимар де Азеведо. "Това отбор ли е? Виновна е федерацията", допълни запалянко до него. Мрежата в страната бе залята от стотици карикатури на Сколари и "наведения" за пореден път Давид Луис. "Песимизмът заля страната", отчете "Глобо". Изданието публикува култови залози от бар в Терезина. Един от феновете бе пророкувал загуба с 0:69! Останалите също бяха заложили на шумни провали, а само един се бе осмелил да даде положителен резултат - 2:2. Фен в Сао Пауло стана хит, след като телевизиите излъчиха как чупи плазмата си с чук. "Само перверзниците останаха по улиците на Сао Пауло", обяви сайтът "УОЛ". "Мъже само по къси гащи на 18 градуса? Какво друго да са те", продължи медията. На "Виа Магдалина" имаше и бой. Мъж бе размазан, защото бутнал пиячката на друг. Фотограф, който снима фен зоната, бе обран. Като цяло обаче нямаше големи нередности. "265 000 евро за какво?", попита сайтът "Ланснет". Това е премията, която ще вземе всеки един от националите за четвъртото място.

Бившият национал Казагранде пък обяви, че нещата са далеч по-зле отколкото изглеждат. "Притеснен съм дали въобще ще стигнем до следващото първенство. Има поне седем отбора в нашата зона, които са по-силни от нас", обяви той. "Не заслужаваме това четвърто място. Франция имаше много по-добър тим от нас", отсече коментаторът Кайо Рибейро, който бе до него в студиото. "Германия също бе в криза, но излезе от там с около 2000 нови игрища. Ние правим трето слабо първенство, а сме построили само 3", коментират медиите в Бразилия.

"Лалетата" дойдоха с Ролинг Стоунс

от Бразилия. Не става въпрос обаче за легендарната група, а за самолет. Боингът носи името на рокаджиите. Героите пристигнаха днес следобед и хиляди фенове ги посрещнаха на летището в Ротердам. Изненадващо охраната бе по-малко от очакваното. Едва 100 полицаи гледаха за реда на летището на третите на световното първенство. Играчите не спряха да си пускат селфита от самолета. Най-активни бяха Уесли Снайдер, Ариен Робен и Дирк Кайт. Очаква се в следващите дни футболистите на Луис Ван Гаал да купонясват за бронзовите медали от шампиона в Бразилия. Въпреки че от федерацията обявиха, че парти ще има само при световна титла, то със сигурност играчите ще посетят някоя от дискотеките в Амстердам.

Светът полудя по поза на Силесен

Вратарят на Холандия Яспер Силесен отнесе доста подигравки за седналата си поза по време на малкия финал срещу Бразилия. През второто полувреме стражът реши да облегне задника си на страничния стълб, символизирайки немощта на Бразилия в атака. Моментално в социалните мрежи се появиха колажи със седналата поза на Силесен.
Има изображения как той е яхнал Робин Ван Перси при гола му с плонж срещу Испания. На друга снимка пък се вижда как Яспер е седнал върху статуята на Исус Христос в Рио.

Селекционерът на Холандия Луис Ван Гаал поздрави играчите си за представянето им. "Можехме сега да сме на финала. Паднахме духом след мача с Аржентина. За щастие ние отново показахме колко сме добри", каза Ван Гаал, който влезе в историята на световните първенства. Треньорът е първият, използвал всичките си 23-ма футболисти на световни финали. Това стана снощи, след като Ван Гаал пусна в игра и третия си вратар Мишел Ворм.

Фред и вратар хвърлиха кърпата

Не ме търсете известно време, обяви нападателят Фред, който влезе в историята като най-слабата деветка на Бразилия на световни първенства. Таранът обяви, че ще се оттегли от футбола за известно време. "Имам нужда от почивка. Преди време "Флуминензе" ми предложиха такава възможност, но аз не се възползвах. Сега ще го направя. Не мога да приема обвиненията, че само аз съм се провалил. Ние сме един отбор. Вината е във всички. При нас обаче винаги трябва да има един разпънат", коментира нападателят в интервю за "Естадао ди Сао Пауло". Той и останалите кацнаха във военна база в Рио след провала за четвъртото място. Фред получи прегръдка от гаджето си Паула Армани, а после и от брат си, който е известен като Шкембара. Жулио Сезар обяви, че къса със "селесао". "Време е някой друг да получи шанс", отсече той. Жулио се записа в историята като вратар на Бразилия, получил най-много голове на световно първенство.

Риана теши Пеле, Кътчър - Бруна

Певицата Риана дари с прегръдка за утеха легендата на Бразилия Пеле. Краля на футбола дори успя да се усмихне. "Докоснахме се до една звезда", обяви той. Легендата получи и друга добра новина. Синът му бе пуснат от затвора, където бе вкаран с обвинения за пране на пари. "Сколари трябва да остане до 2018 година. Той няма вина за тази каша. Не е нужно да правим кардинални промени. Бедствия се случват, но ние нямаме идея защо. Бил съм на четири световни първенства, а 10 съм гледал. Такава трагедия не е била", коментира Пеле. Дори и Бруна Маркизиня обърна гръб на националите и любимия си Неймар, който бе на пейката за подкрепа на съотборниците си. Актрисата предпочете да се отърка в Аштън Кътчър на парти за известни личности, което бе организирано от Лучано Ук. Жизел Бюндхен пък се теши на рамото на Карлес Пуйол, с който тренираха за церемонията по закриването.

Раница ядоса феновете

в Бразилия. Снимка на Неймар с тежест на гърба се появи на страницата на националите в Туитър и предизвика бурни коментари. "Нали бе много зле, човек в неговото положение не мъкне подобни неща", твърдяха запалянковците. От федерацията обясниха, че той не е със счупен гръбнак, а само с фрактура. Неймар спретна и сапунка по време на пресконференцията. Той прекъсна речта на Сколари, за да му се извини и да се сбогува с него.

Семейството притиска Сколари

да хвърли оставка, обявиха медиите в Бразилия. Жена му и децата са твърдо против да остане начело на националния отбор. Те не искаха Фил да се захване с него и преди Купата на Конфедерациите, която спечели. Самият селекционер обяви, че думата имат шефовете на тима. Той стана допълнително за смях с култово видео. На него той обяснява на Тиаго Силва и пресаташето Родриго Пайва, че Бразилия е трябвало да намали резултата до 4:5 срещу Германия в първите 10 минути на второто полувреме.

Камата скочи на Биг Фил

и го обвини за провала на Бразилия. Стоичков обяви в интервю за радио Перу, че селекционерът е объркал нещата. "По-слаб отбор от този не съм виждал", категоричен бе носителят на Златната топка. Подобно мнение сподели и друг лауреат на трофея - Фабио Канаваро, който също е в Бразилия като коментатор. "Едно е да нямаш играчи, но друго е да объркаш нещата. Треньорът трябва да ориентира отбора, а такова нещо нямаше. Това, което се видя срещу Германия, се повтори и срещу Холандия. Как да коментирам защита, която е пуснала 14 гола? Те не играят отборно. Днес ритахме на плажа. Тюрам бе до мен. Аз знаех, че ако сбъркам, той ще ме покрие. Такова нещо не видях в Бразилия, както и халфова линия", отсече Канаваро.

Ван Перси подари медала си

на известен фен на Холандия. След като получи бронзовото отличие, звездата на "лалетата" отиде при привърженика, който не изпусна мач от световното първенство на любимците си със световна купа в ръка. Двамата се прегръщаха дълго време, а накрая Ван Перси си тръгна усмихнат.

Заслужавахме повече от третото място

обяви халфът на Холандия Уесли Снайдер. Той получи травма по време на загрявката преди мача с Бразилия и бе заменен от Де Гузман. "Холандия заслужаваше повече. Поздравявам отбора. Искахме да завършим шампионата с победа и е хубаво, че успяхме", каза Снайдер, който след мача отиде да утеши вратаря на бразилците Жулио Сезар. Уесли дори му подари екипа си.

Избраха Робен за №1

в малкия финал. Крилото на Холандия игра цял мач за холандците, изработвайки дузпата, вкарана от Робин ван Перси за 1:0. Той подаде и 43 точни паса към своите съотборници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай