Обраха първия ни медалист

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави Даниел в зала "Хайдар Алиев". Тя го разцелува и му благодари, че се е борил на максимума на силите си за честта на България

Обраха първия ни медалист | StandartNews.com

Александров остана без анцуг, докато се бореше

Освен със спечеления първи медал за България от игрите в Баку Даниел Александров ще запомни финала и с кражбата на неговия екип. Докато дупничанинът се потеше на тепиха срещу двукратния световен шампион Селчук Чеби (Тур), някой си харесал горнището на анцуга му "Асикс" и го бе отмъкнал от съблекалнята. Освен екипа на Александров от там липсваше и официалното яке на неговия треньор Янко Шопов. Заради кражбата се наложи борецът ни да иска екип на свой съотборник за церемонията по награждаването. След получаването на медала той бе поздравен по телефона от спортния министър Красен Кралев.

"Имеше голямо напрежение в мен и чак след като получих медала, си отдъхнах", коментира за "Стандарт" Димитров. Срещу Чеби имах две загуби и нямах търпение да го победя. Целта пред мен сега е да взема медал и от световното първенство в Лас Вегас". Това е второто му престижно отличие за 2015-а. Даниел спечели по-рано златния пояс "Никола Петров". Александров ще получи от министерството премия като за трето място от европейско първенство. По решение на организаторите отличията в Баку за борбата са с ранг на еврошампионат.

Класиците останаха само с бронза на Даниел. Днес националите нямаха късмет. Голямата ни надежда Явор Янакиев (75 кг) започна с 2 перфектни победи с технически туш. На четвъртфинала обаче нелепо загуби с 1:2 от Зараби Датунашвили (Гру) и не бе изтеглен напред. Рано участието си приключиха още Константин Стас (66), Николай Байряков (85) и Мирослав Методиев (130).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай