Неймар избухна в сълзи: Бях на 2 см от инвалидна количка

Неймар избухна в сълзи: Бях на 2 см от инвалидна количка | StandartNews.com

Не мразя Зунига, ще му простя, обяви бразилският нападател

Бях на 2 см от инвалидна количка, разплака се Неймар пред медиите в първата си изповед след контузията. Звездата на домакините получи фрактура на гръбначен прешлен, след като беше изритан от Хуан Зунига в четвъртфинала от световното с Колумбия. "Мислех, че никога повече няма да мога да ходя. Нарушението на Зунига не беше нормално. Не мога да го разбера. Това, което той направи, няма нищо общо с футбола. Никой не влиза по подобен начин. Той ме удари в гръб. Ако го бях видял, щях да се защитя", обясни Неймар фаталния момент.

Все пак 22-годишният нападател на "Барселона" е готов да прости на "палача" си: "Желая му всичко най-добро. Не изпитвам гняв или омраза към него".

В отсъствието на Неймар Бразилия записа най-срамната загуба в историята си - 1:7 от Германия на полуфиналите.
"Имаме лошия навик, веднага след като загубим да искаме главата на треньора. Никой не може да си обясни защо допуснахме четири гола за шест минути. Това просто не беше денят на Бразилия. Да гледаш този мач по телевизията беше ужасно. Питах момчетата, но и те не можаха да ми кажат какво се е случило. Аз съм част от това семейство и ме беше срам, но трябва да се обединим и да продължим напред", коментира Неймар.

Той разкри още, че на финала ще подкрепя Аржентина защото съотборникът му в "Барса" Лионел Меси заслужава да спечели световната титла.

Ромарио скочи на бандитите

от федерацията за провала на Бразилия. Легендарният нападател защити селекционера Луиш Фелипе Сколари и футболистите му. "Очевидно е, че бразилският футбол деградира", обяви той пред "Sambafoot". "За това са виновни комисионерите във властта на родната федерация. Поисках държавата да се намеси, но не бях чут. За реконструкцията на "Маракана" бяха похарчени милиарди, а Бразилия няма да играе там за титлата", обяви Ромарио.

Холандия се хвърля за Е1,5 млн.

Отдавна се спори има ли смисъл в мачовете за 3-4-о място. От една страна не, защото е трудно да накараш два отчаяни отбора, изпуснали титлата да дадат всичко от себе си, но от друга залогът е 1,5 млн. евро в повече. Така третият на световното ще прибере 17,3 млн., докато за загубилият малкия финал остават 15,8 млн., които вече са заработени и от двата тима. Голяма част от парите ще отидат за премии на футболистите, които бяха договорени още преди първенството. Обещанията тогава бяха грандиозни - Холандия, например, изпусна обещаното качване в космоса на играчите ако се доберат до световната титла.

Снайдер е пробягал 70 км

на световното до момента. 30-годишният футболист на "лалетата" си заслужи приза "Маратонец на първенството" два мача преди края. От официалната статистика на ФИФА става ясно, че Снайдер е навъртял 69,6 км. Любопитното е, че на второ място отново е холандец и то не първа младост - Ариен Робер с 69,1 км. Двамата могат да увеличат километража си в днешния двубой с Бразилия. Следващите ги Томас Мюлер (68,8 км) и Тони Кроос (68,3) също продължават, тъй като Германия ще играе финал срещу Аржентина, която има само 1 представител в топ 10 - Сабалета с 65,6 км., който е девети.

Домакините са в нокдаун

Милен Георгиев, футболен мениджър

Холандия ще победи! Бразилия е в нокдаун. Подкрепата на публиката я имаха и срещу Германия, но всички видяха какво се случи. Няма човек, който да е гледал този мач и да не е съжалил домакините. При тях футболът е религия. Сколари обърка състава. Не съм аз човекът, който да му давам оценки, но при липсата на Тиаго Силва и Неймар, той избра хора, които както се видя не можаха да се противопоставят на немците. Сега Тиаго Силва ще играе, но не вярвам това да промени нещо.

Сколари да си ходи

призова легендата на бразилския футбол Зико. "Трябва да благодарим на него и на Карлос Алберто Парейра. Имаме нужда от това да изберем нови хора с нови тактики и нови начини да се практикува типичния бразилски стил", заяви Зико. Според него Муриси Рамальо е един от най-добрите варианти за нов треньор на "селесао". "Той е един от най-великите шампиони в бразилската лига. Нямаме алтернативи", добави бившият халф.

Мексико си отмъсти на Робен

като го замениха с магаре. Производители на пинята (многоцветен контейнер, от картон или глина, чиято вътрешност се пълни с разнообразни бонбони, малки плодове, хранителни продукти или играчки) замениха традиционното животно с фигура на играча. Както е известно именно Робен изхвърли "ацтеките" от Мондиала като изпроси дузпа в продължението на 1/8-финала между двете страни за победата с 2:1. Куклата е тотален хит в Мексико, а освен сред децата, е любимо забавление и за татковците. Те харесвали да гледат как малчуганите налагат Робен с пръчка.

Треньор похвали Влаар

въпреки изпусната дузпа срещу Аржентина на полуфинала. "Рон свърши чудесна работа", обяви мениджърът му в "Астън Вила" Пол Ламбърт.

"Наистина съм щастлив за него. Той игра добре. На всеки се случва да изпусне дузпа, сега му е нужно уважение", продължи приятелят на Стилиян Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай